Voss er kanskje aller mest kjent for Ekstremsportveko – i hvert fall innenfor visse kretser! Dette er noen meget spesielle dager for adrenalinjunkies virkelig får utløp for sine innerste fantasier.

Voss har opparbeidet seg en navn som en aldri så liten ekstremsportplass, og dette er virkelig velfortjent. Vi ser litt nærmere på hva denne superuken har å tilby.

Stor aktivitets- og musikkfestival

Ekstremsportveko er den aller største sport, aktivitets og musikkfestivalen som finnes, og dens like er vrient å finne! Denne uken arrangeres hvert år i Voss, og her arrangeres det konkurranser innenfor kajakk, rafting, sykling, skateboarding, fallskjermhopping, paragliding, multisport, freeride, big air, klatring, basehopping og longboarding! I en hel uke kommer internasjonale og nasjonale utøvere for å konkurrere og utfordere hverandre i elementene, men det er ikke nødvendigvis at det er selve konkurransen som står i fokus. Det å møtes og dele erfaringer med hundrevis av andre utøvere denne siste uken i juni er vel så viktig for svært mange av utøverne.

Musikken har blitt viktig

Selv om de forskjellige sportsgrenene er hovedfokuset i Ekstremsportveko, har musikkprogrammet blitt en stadig viktigere del av den totale festivalopplevelsen. De siste tre dagene av festivalen kommer artister fra både inn- og utland for å tilføre ytterligere krydder i form av fantastisk musikk innenfor reggae, rock, pop og funk.

En festival – ikke et tilbud til turister

Det er viktig å huske på at Ekstremsportveko ikke er en opplevelsespakke man kan melde seg på til, men et idrettsarrangement/festival. Hvis man har lyst til å oppleve dette og eventuelt prøve noen av de spennende aktivitetene er man nødt til å gjøre bookingarbeidet selv.

Her ser du høydepunktene fra Ekstremsportveko i 2014

BEST OF Ekstremsportveko 2014 Today’s Video from Ekstremsportveko on Vimeo.